BANI DIN CER
de Ray Cooney
Spectacolul a obținut două premii la FESTIVALUL APLAUZELE DE AUR ALE BUCOVINEI – CERNĂUȚI 2015
– Premiul pentru „Cea mai bună actriță în rol principal”- DANA BUCĂTARU
– Premiul pentru cea mai bună trupă
Regia artistică şi coloana sonoră:
Alexandru Vasilache
Scenografia:
Mihai Pastramagiu
Distribuţia:
Jean Perkins – Daniela Bucătaru
Henry Perkins – Sorin Ciofu
Bill – Ioan Crețescu
Davenport – Gheorghe Frunză
Betty Johnson – Petronela Chiribuţă
Vic Johnson – Răzvan Amitroaei
Slater – Vali Popa
Un trecător – Petruț Butuman
„Orice situație de acest fel te învață ceva, te reface!”
Dialog cu regizorul Alexandru Vasilache
– După „O noapte nebună”, iată un spectacol construit cam după acelaşi calapod…
– Ray Cooney, autorul textului este, în primul rând, actor. El ştie ce înseamnă pentru un actor o situaţie foarte incitantă, explozivă. El ştie ce înseamnă replica. A scris un şir de piese ştiind toate cele spuse şi „Bani din cer” nu face excepţie de la „regulă”. Este o piesă scrisă pentru actori. Textul aduce la rampă, în primul rând, actorii. Situaţiile se schimbă din trei în trei minute, dacă nu şi mai repede. Şi actorul şi personajul sunt puşi în situaţii limită. Este vorba de limita comediei, să ne înţelegem, nu de limita umanului! Iar echipa de actori de la Botoşani a probat reacţii deosebite, evident, în situaţii cu totul şi cu totul deosebite!
– Ray Cooney dramaturgul are, deja, un „stil al casei” în ce priveşte construcţia textului…
– Dacă vom aşeza alături şi „O noapte nebună”, vom vedea un mod de a construi intriga oarecum asemănător… sau este vorba de un număr de telefon identic sau de un apartament care se confundă cu altul…
– … iar în acest rând se încurcă… banii!
– Personajului principal „îi cade din cer” un mare noroc – o sumă enormă de bani. Şi apoi apar întrebările: ce să faci cu o sumă de bani atât de mare? Cum să gestionezi corect aceşti bani? Care sunt… ispitele care se ivesc? Care sunt primii paşi de făcut în momentul în care ai atât de mulţi bani?
Orice situaţie de acest fel – când capeţi – surprinzător – o sumă mare de bani – te învaţă ceva, de reface! Chiar dacă, până la urmă, nu vei avea parte de acei bani!
Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510970 (program: 10.00 – 18.00, de luni până vineri, sâmbătă 10.00 – 13.00, iar de la ora 18:00 la Amfiteatrul din Complexul Cornișa
Preț bilet – 15 lei.
Obligațiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV2:
– Purtarea măștii (medicală/nonmedicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.
Atenție! Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).
– Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrare.
– Termoscanarea de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces la spectacol.
– Respectarea distanțării de minimum 2m între persoane – de la intrarea la spectacol până la ieșire.
Anunț important privind spectacolele în aer liber:
*Fiind un spaţiu în aer liber, în caz de ploaie, va funcţiona următoarea regulă: dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol, reprezentaţia se reprogramează, biletele rămânând valabile. Spectatorii pot opta și pentru restituirea banilor pe bilete, sau pentru schimbarea acestora pentru același, sau un alt spectacol ce va fi programat ulterior. Dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, spectacolul se poate întrerupe și relua, în funcție de condițiile meteorologice. Dacă reluarea nu este posibilă, iar spectacolul se suspendă, acesta nu se reprogramează și nici nu se rambursează costul biletului.